Het aanleggen van een duurzame terreinverharding vraagt om precisie en vakmanschap. De Keij is gespecialiseerd in het aanleggen van verhardingen met stelconplaten. Met duizenden pk’s zetten zij (onverharde) terreinen om in hoogwaardige kwaliteit betonverhardingen. Door middel van onderstaande route neemt De Keij u mee in het proces van ontwerp tot oplevering. Navigeer naar het vertrekpunt ‘Uitzetten en uitgraven’, bekijk de video en ga door naar de zes volgende tussenstops. Na twee minuten komt u aan bij ‘het eindresultaat’ en weet u hoe het aanleggen van stelconplaten in zijn werk gaat.
Stelconplaten
Stelconplaten zijn perfect in te zetten als verharding bij industrieterreinen, bedrijfsterreinen, op- en overslagterreinen en voor doeleinden binnen de transport en logistiek. Daarnaast is een Stelconplaat in te zetten voor vloeistofdichte toepassingen, als stoot- en aanrijdplaat en voor tijdelijke verhardingen.
- Hoge verkeer- en puntbelasting tot maximaal 25 ton
- Vloeistofdichte toepassingen
- Unieke afwateringssystemen
- Permanente- en tijdelijke verharding
- Duurzame investering
'N Keij in totaalprojecten met stelconplaten
- 1Uitzetten en uitgraven
- 2Afwatering aanleggen
- 3Puin/zand leveren en verdelen
- 4Egaliseren (puinbaan) en zandbaan
- 5Betonplaten leveren
- 6Betonplaten leggen en afstandhouders zetten
- 7Stenen ruimen, aanvullen en inzanden
- 8Het eindresultaat
Stelconplaten Assortiment
Keuzehulp
Wij helpen u graag met het vinden van de beste oplossing vanaf 100 m², passend bij uw sector of toepassing op maat. Vul in de keuzehulp hieronder uw gegevens in.
Start keuzehulpSectoren
Een Stelconplaat heeft uiteenlopende eigenschappen die voor veel toepassingsgebieden binnen de industrie te gebruiken is. De Keij realiseert erf- en terreinverhardingen binnen de agrarische sector en industrie.
Toepassingen
Stelconplaten gebruikt De Keij als verharding bij herindeling van terreinen, nieuwbouwprojecten en voor tijdelijke verhardingen.
Veelgestelde vragen
Binnen welk tijdsbestek ontvang ik de offerte?
Wij streven ernaar om binnen 1 werkdag contact met u op te nemen en de offerte toe te sturen.
Wat is het verschil tussen een industrieplaat en een stelconplaat?
Stelcon is een merknaam van een producent van betonplaten. Er zijn naast Stelcon nog meer fabrikanten met betonplaten en noemt men ook wel industrieplaten. De verschillen tussen betonplaten zitten met name in de eigenschappen van Stelconplaten en industrieplaten.
Eigenschappen van betonplaten zijn onder andere:
- Draagvermogen
- Maatvastheid
- Oppervlakteruwheid
- Slijtvastheid
- Voorziening van een metalen hoekprofiel
- Chemische bestendigheid
Hoe worden Stelconplaten gemaakt?
Een Stelconplaat is gemaakt van een niet constructieve wapening en daardoor bestand tegen hoge verkeer- en puntbelastingen. Stelconplaten zijn in het bijzonder gemaakt voor industriedoeleinden met (uitzonderlijk) zwaar verkeer en vloeistofdichte toepassingen. Een Stelconplaat is van hoogwaardige kwaliteit, duurzaam en behoudt onder meer zijn waarde door de slijtvaste deklaag.
Welke wapening wordt er gebruikt en voor welke doeleinden?
Bij een lichte belasting wordt er een betonplaat met een enkele wapening gebruikt. Een dubbele wapening wordt toegepast bij zware belastingen. Dit heeft te maken met de puntbelasting van de plaat. Bij zwaar verkeer over de betonnen platen zijn de hoeken kwetsbaarder. Met een constructieve wapening is het mogelijk om vervoer tot 25 ton aslast te dragen.
Let op; de betonplaat fundering ofwel een gelijkmatig dragende ondergrond, is van groot belang voor maximale draagkrachten bij betonplaten.
Hoe groot zijn Stelconplaten?
Stelconplaten zijn verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen. De lengte en breedte zijn 200x200cm, 200x150cm en 200x100cm en de dikte varieert tussen 14cm, 16cm, 20cm en 25cm.
Hoe zwaar zijn Stelconplaten?
Het gewicht van een Stelconplaat is gebaseerd op de vorm en samenstelling; de afmeting, betondikte en de stalen hoekranden. Zo wegen Stelconplaten 200x200x14cm 1340 kg en een halve Stelconplaat in de afmeting 200x100x14cm weegt 670 kg. Bekijk hier het gewicht van alle Stelconplaat afmetingen.
Wat kost een Stelconplaat?
Een Stelconplaat is voor veel doeleinden binnen de industrie te gebruiken en voor elke doeleinde is er een passende afmeting te vinden. Stelconplaten zijn duurzaam, slijtvast en behouden hun waarde bij voldoende ondersteuning vanuit de ondergrond. De Stelconplaten prijs is grotendeels gebaseerd op de grondstoffen, wapening, aantal m², betondikte, stalen hoeklijnen en oppervlaktebewerking.
Waarvoor worden betonplaten met stalen rand gebruikt?
Betonplaten met hoekprofiel (hoeklijn of stalen rand) worden vaak toegepast bij terreinen met zwaar verkeer of voertuigen met kleine harde wielen overheen rijden. Kleine harde wielen veroorzaken puntbelastingen, denk maar aan aan heftrucks, plantenkarren en winkelkarren. Betonplaten met hoekprofiel liggen nauwsluitend tegen elkaar, waardoor het voor kleine voertuigen gemakkelijk te berijden is.
Wat is de maximale aslast per betonplaat?
Betonplaten van 14cm dik hebben een maximale asbelasting tot 15 ton. Een betonplaat van 16cm dik heeft de mogelijkheid om maximaal 20 ton per aslast te dragen. En voor zware belastingen boven de 20 ton hebben we Stelconplaten met aslasten tot maximaal 25 ton.
Wat is het verschil tussen betonplaten met- of zonder hijsvoorziening?
Een betonplaat zonder hijsvoorziening wordt te allen tijde gelegd met een vacuüm hijssysteem, ofwel een zuignap. Het voordeel van een betonplaat zonder hijsvoorziening is dat u geen onkruidgroei heeft.
Een betonplaat met hijsvoorziening heeft twee hijsgaten in het midden van de plaat. U kunt zelf de betonnen platen leggen door middel van een shovel of kraan. Daarvoor heeft u wel gecertificeerde hijshaken nodig.
Welke afmeting betonplaten zijn voor mijn project van toepassing?
Op basis van onder andere de ondergrondgesteldheid en belasting adviseren wij een betonplaat passend bij uw project. Bij sommige projecten is het zelfs noodzakelijk om betonplaten op maat te zagen voor het gewenste resultaat. Het inzagen van betonplaten wordt tegen meerprijs op locatie uitgevoerd.
De Keij realiseert complete projecten van ontwerp tot oplevering. Denk daarbij aan;
- Aanbrengen van een gelijkmatig dragende ondergrond
- Aanleggen van afwatering d.m.v. goten en putten
- Ondergrond versterking
- Betonplaten leggen
- Op maat zagen van passtukken
- Afwerking
Zijn betonplaten zonder stalen rand geschikt voor materieel met kleine wielen?
Ja, er zijn verschillende betonplaten zonder stalen rand leverbaar voor materieel met kleine wielen. Deze betonplaten zijn voorzien van een minimale vellingrand, waardoor de betonplaten strakker op elkaar aansluiten.
Hoeveel zand onder Stelconplaat verharding?
Hoeveel zand er onder een Stelconplaat verharding gaat is afhankelijk van diverse factoren zoals de bodemgesteldheid, (verkeers-)belasting en gebruiksdoel. De zandlaag onder Stelconplaten moet namelijk voldoende ondersteuning bieden en tegelijkertijd een permanente draineerfunctie bezitten. Wat is dan de perfecte ondergrond voor een Stelconplaat? Bekijk het hier.
Hoe plaats je Stelconplaten?
Stelconplaten leggen we over het algemeen met (op afstand bestuurbare) vrachtwagens voorzien van autolaadkraan en vacuüm hijssysteem. Bij moeilijk bereikbare terreinen plaatsen we de Stelconplaten met een shovel voorzien van vacuüm hijssysteem.
Wat is de functie van afstandhouders tussen betonplaten?
Afstandhouders plaatsen we om beschadigingen aan betonplaten te voorkomen en tegelijkertijd voor een betere zetting op de onderbaan. De voegen zanden we vervolgens in, zodat de betonplaten strak op de gelijkmatig dragende ondergrond komen te liggen.
Wat zijn de levertijden van De Keij?
De levertijden hangen af van vraag en aanbod. In het hoogseizoen is het mogelijk dat de levertijden langer zijn. Neem gerust contact met ons op voor de exacte levertijden en uitvoer van totaalprojecten.
Welke stelconplaten kopen?
Onze stelconplaten zijn in veel verschillende afmetingen leverbaar en van hoge kwaliteit. Daardoor bestand tegen hoge verkeer- en puntbelastingen tot maximaal 25 ton. De meeste stelconplaten zijn gemaakt op basis van betonkwaliteit van C50/6o. Deze codering houdt in dat een betonplaat een cilinderdruksterkte heeft van 50MPa en een kubusdruksterkte van 60 MPa. En hoe hoger de waarde, des te kwalitatiever het beton. Om de slijtvastheid te garanderen heeft de stelconplaat een granieten of kwarts deklaag. Een duurzame betonplaat en leverbaar in twee standaard afmetingen; 200×100 cm en 200×200 cm.
Waar gebruik je stelconplaten voor?
Stelconplaten zijn betonnen platen die vaak worden gebruikt voor het aanleggen van tijdelijke of permanente verhardingen, zoals industrieterreinen, laad- en losplaatsen, wegen, parkeerplaatsen en landbouwterreinen. Ze zijn bijzonder geschikt voor zware belasting door voertuigen en machines, omdat ze sterk en duurzaam zijn. Daarnaast kunnen stelconplaten snel geplaatst en verwijderd worden, waardoor ze ideaal zijn voor tijdelijke infrastructuren of omgevingen waar flexibiliteit vereist is.
Hoeveel cm zand moet er onder stelconplaten?
Een stelconplaat behoudt zijn waarde, kwaliteit en duurzaamheid wanneer het volledig ondersteuning krijgt vanuit de ondergrond. De ondergrondgesteldheid, afwatering, (verkeers-) belasting en gebruiksdoel zijn daarbij van groot belang. Een terrein verharden met stelconplaten vraagt dus om precisiewerk en vakmanschap.
De ondergrond moet bestaan uit een goed verdicht zandpakket van minimaal 30 centimeter, waarbij de bovenste 10 centimeter is opgevuld met grof zand. Dit grove zand zorgt ervoor dat de stelconplaat zich beter kan binden en verbeterd tevens de waterafvoer. Het is essentieel dat de ondergrond voldoende draagkracht biedt.
Neem gerust contact op, want De Keij denkt graag met u mee in oplossingen. Wij ondersteunen u van A tot Z in het gehele proces.
Onze laatste projecten
Contactinformatie
Matensestraat 61A
6669 CH Dodewaard
Nederland
Tel: 0488 44 33 24
E-mail: info@dekeij.nl
KvK: 85004014
BTW: NL863463848B01