IN VERBAND MET DE FEESTDAGEN ZIJN WIJ VAN 20 DECEMBER T/M 3 JANUARI TELEFONISCH NIET BEREIKBAAR. TOT DIE TIJD HELPEN WIJ U UITERAARD NOG GRAAG. BEDANKT VOOR UW BEGRIP.
Bij De Keij begrijpen we dat een goede terreininrichting essentieel is voor uw bedrijfsvoering. Of het nu gaat om industriële of agrarische terreinen, onze hoogwaardige betonplaten bieden de perfecte oplossing voor duurzame en efficiënte terreinverharding. Daarnaast zorgen we ervoor dat uw terrein helemaal op orde gemaakt wordt zodat er industrie op bedreven kan worden. Hierdoor kunnen zware transportwagens verplaatsen over het terrein, kan er opslag op geplaatst worden, geeft het geen overlast, is het vlak en is de afwatering goed.
Onze oplossingen op maat
Bij De Keij bieden we maatwerkoplossingen die perfect aansluiten bij de behoeften van uw project. Onze experts begeleiden u door het gehele proces, van advies en ontwerp tot aan de totale oplevering van het terrein. We zorgen ervoor dat uw terrein snel en efficiënt wordt ingericht, zodat ook uw bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk kunnen verlopen.
'N Keij in totaalprojecten
Het aanleggen van een duurzame terreinverharding vraagt om precisie en vakmanschap. De Keij is gespecialiseerd in het aanleggen van beton- en Stelconplaat verhardingen. Met duizenden pk’s zetten zij (onverharde) terreinen om in hoogwaardige kwaliteit betonverhardingen. Door middel van onderstaande route neemt De Keij u mee in het proces van ontwerp tot oplevering. Navigeer naar het vertrekpunt ‘Uitzetten en uitgraven’, bekijk de video en ga door naar de zes volgende tussenstops. Na twee minuten komt u aan bij ‘het eindresultaat’ en weet u hoe het aanleggen in zijn werk gaat.
1
Uitzetten en uitgraven
2
Afwatering aanleggen
3
Puin/zand leveren en verdelen
4
Egaliseren (puinbaan) en zandbaan
5
Betonplaten leveren
6
Betonplaten leggen en afstandhouders zetten
7
Stenen ruimen, aanvullen en inzanden
8
Het eindresultaat
1. Uitzetten en uitgraven
De basis van een duurzame terreinverharding begint bij het aanbrengen van een gelijkmatig dragende ondergrond.
Met behulp van lasersystemen gaan we eerst het terrein inmeten en uitzetten. Daarbij houden we rekening met de afwatering van het terrein. Vervolgens gaan we (een bestaande verharding uithalen) en met onze graafmachines de bodemgrond op hoogte uitgraven.
2. Afwatering aanleggen
Ook de waterhuishouding is een belangrijk onderdeel bij duurzame verhardingen. Voor een goed doorlopend afwateringsproces gebruiken we drainagezand en brengen we de ondergrond onder afschot aan.
En indien nodig plaatsen we aanvullend de gewenste *afwateringselementen. Per project bespreken we welke middelen er nodig zijn voor een optimale afwatering van het terrein.
*onder andere drainagebuizen, infiltratiekratten, watergoten, verholen goten, open goten en zandvangputten.
3. Puin/zand leveren en verdelen
Tijdens het uitgraven leveren wij aansluitend (puin en) zand, waarmee we een gelijkmatig dragende ondergrond aanbrengen.
Een puinbaan brengen wij aan bij een zwakke bodemgesteldheid of als versterking bij (uitzonderlijk) zware belastingen.
De zandbaan bestaat uit grove zand met een permanente draineerfunctie, die tegelijkertijd voldoende ondersteuning biedt bij maximale betonplaatbelastingen.
4. Egaliseren (puinbaan) en zandbaan
Met lasergestuurd apparatuur egaliseren wij de puin- en zandbaan tot op de mm nauwkeurig vlak.
Voor een goede afwatering van het terrein, brengen we de ondergrond aan onder afschot van 0.8%-1.5%.
Gelijktijdig brengen we een stabiele ondergrond aan voor de afwateringselementen die wij plaatsen op een vlakke puinbaan en/of stabilisatiezand.
5. Betonplaten leveren
Er zijn diverse betonplaat afmetingen waarmee wij terreinverhardingen aanleggen. Afhankelijk van de bodemgrond, (verkeers-)belasting en gebruiksdoel adviseren wij een betonplaat afmeting passend bij uw terrein.
Daarnaast hebben wij de mogelijkheid om honderden betonplaten op één dag te leveren. Met modern materieel voorzien van autolaadkraan en vacuüm hijsysteem laden wij eenvoudig en snel betonplaten op de trailer. Vervolgens transporteren wij de betonplaten naar de betreffende locatie waar wij de betonplaten direct plaatsen.
6. Betonplaten leggen en afstandhouders zetten
Tijdens het legwerk houden wij rekening met de waterafvoer en voegafstand. Meestal plaatsen wij de betonplaten met (op afstand bestuurbare) vrachtwagens direct op de nauwkeurige onderbaan. Bij moeilijk bereikbare terreinen voeren wij het legwerk uit met een shovel.
De voegafstand van 5 mm creëren wij door middel van (houten) afstandhouders. Deze voegafstand zorgt ervoor dat betonplaten tijdens drukbelasting goed zetten in de onderbaan en beschadigingen voorkomen.
7. Stenen ruimen, aanvullen en inzanden
Met enige regelmaat plaatsen wij betonplaten op maat om het terrein in zijn geheel te verharden. Vervolgens vullen wij de zijkanten van het terrein aan met grond en ruimen we de stenen op. En als laatste zullen we de voegen tussen betonplaten inzanden.
De Keij voert ook project specifieke werkzaamheden uit zoals het aanleggen van vloeistofdichte verhardingen of indelen van opslagruimtes met betonblokken. Niets is te gek voor De Keij.
8. Het eindresultaat
Tot slot bent u aangekomen bij een – voor elke klant – uniek eindresultaat, met als overeenkomst een verharding van hoogwaardige kwaliteit.
Wilt u ook een (onverhard) terrein laten verharden en bent u benieuwd wat De Keij voor u kan betekenen? Neem gerust contact op en bespreek uw wensen, want De Keij denkt graag mee in oplossingen. En wat dat betreft kan uw terrein in korte tijd keihard verhard zijn.
Waarom kiezen voor betonplaten bij terreininrichting?
Betonplaten zijn niet alleen duurzaam en onderhoudsarm, maar ook eenvoudig te installeren en te verplaatsen. Dit maakt ze ideaal voor uiteenlopende toepassingen, van tijdelijke voorzieningen tot permanente verhardingen. Onze betonplaten dragen bij aan een veilige en stabiele ondergrond, waardoor uw materieel soepel kan bewegen en verzakkingen worden voorkomen.
Herindeling van terreinen
Door de jaren heen kunnen er verzakkingen ontstaan van bijvoorbeeld asfaltverhardingen, zeker bij warme temperaturen. Ook ondergrondverzakkingen veroorzaken scheuren of zelfs breuken bij een gesloten betonverharding. Zelfs een terreinverharding met klinkers veroorzaakt problemen bij (zwaar) draai- en wrikverkeer. Overweegt u om het terrein opnieuw in te delen of te renoveren? Eén van de oplossingen is dan om het terrein aan te leggen met een duurzame betonplaat verharding.
Advies & realisatie
Er zijn zoveel mogelijkheden om uw terrein opnieuw in te delen en uit te breiden. De Keij denkt graag met u mee in oplossingen en realiseren in korte tijd hoogwaardige terreinverhardingen. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. De ondergrondgesteldheid, afwatering en belasting zijn daarbij van groot belang. Neem gerust contact op en bespreek uw wensen.
Opzoek naar een partner voor terreininrichting? De Keij voor totaalprojecten van A tot Z.
De Keij is gespecialiseerd in het inrichten of het herindelen van terreinen. Vanaf de kennismaking tot aan de oplevering heeft u één aanspreekpunt. Neem contact op en bespreek uw wensen.
Wilt u meer weten over hoe betonplaten uw terreininrichting kunnen verbeteren? Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijk advies en ontdek hoe wij u kunnen helpen met een duurzame en efficiënte terreinverharding.